Leif Sørensen

Publiceret 25. nov 2014

Leif Sørensen er en del af nyhedsredaktionen på VLR. Der ud over bidrager han med comedy og andre ting til forskellige programmer.

 

Blå Bog:

Da jeg var lille, der drømte jeg om at blive…

Komiker….Jeg husker, at jeg sad på mit børneværelse og lyttede koncentreret til monologer på kassettebånd med de komikere, der var populære dengang. Det var Dirch Passer, Jørgen Ryg, Preben Kaas, Ulf Pilgaard og Kaj Løvring. Når sidstnævnte gav den som Eskild fra Svendborg var jeg flad af grin – hver gang….. Da jeg så blev teenager overtog Monrad & Rislund pladsen som mine favoritkomikere. Dem har jeg grint allermest af – kun siden overgået af Casper & Mandrilaftalen. Det vil altid stå som det ypperste indenfor komik for mig.

Ind i mellem gad jeg godt, …

At folk havde lidt mere pli. Lad være med at tale ekstremt højt i din mobiltelefon. Tal dog i et naturligt leje. Det er i øvrigt irriterende, når folk taler sort til én, tror man….. Og man så finder ud af, at vedkommende vimser rundt med sit fikse headset til mobilen, og har gang i en samtale med en helt tredje og ikke synlig person…. Og lad være med at sende uvigtige sms’er til mig med spørgsmål, som jeg er nødt til at svare på omgående for ikke at fremstå ligeglad/uhøflig. Jo…… så gad jeg også godt, at den unge kassedame i lavprisvarehuset holder op med at tale privat med sin kollega, mens hun ekspederer mig.

Tre ting du ikke vidste om mig…

Det er mig, der er “inde i” Alf Jørgensen fra Fyn. Altså ham den ukuelige lystløgner fra Glamsbjerg, der ringer ind til VLR et par gange om ugen. Altid i godt humør. Er selv født og opvokset på Fyn. Men det er lige meget. Desuden optræder jeg som “Politimanden” til familiefester, firmafester med mere. Nyder virkelig at lave Alf Jørgensen og Politimanden.

Jeg har lige siden jeg var 10 år været kæmpe fan af den engelske fodboldklub Leeds United. Hold kæft hvor har de gennem årene ødelagt mange lørdage for mig. Til gengæld er jeg i festhumør, når Leeds vinder.

Har lige siden 1982 været kæmpe fan af Århus-bandet TV-2. Har været til et utal af koncerter med dem. Elsker i det hele taget musik med kunstnere med noget på hjerte – tekstmæssigt og musikalsk. Blandt topfavoritterne er Simple Minds, Kent, Elbow, Arcade Fire, Love Shop, REM, Midnight Oil, Depeche Mode, New Order og Manic Street Preachers.

Da jeg blev konfirmeret, der fik jeg…

Røde kinder. Som 14-årig er det flovt at være festens midtpunkt. Har faktisk aldrig været god til at være i fokus som privatperson. Paradoksalt, når nu jeg er helt vild med at optræde og være “på” i radioen, men sådan er det altså. Men hvad gjorde man ikke dengang for pengenes skyld. Kan faktisk ikke huske, hvor mange kontanter, jeg fik. Men jeg husker, at mine forældre gav mig et stereoanlæg med to store højttalere. Og så gav de mig en god konfirmationsfest……. på Bredal Kro. (Vigtig viden eller….?)

Jeg drømmer om, …

At Leeds United i nærmeste fremtid igen spiller i Premier League. Er det ambitiøst nok? Tjah, mange påstår jo, at fodbold er verdens vigtigste biting. Det kan jeg godt skrive under på. På det helt personlige plan drømmer jeg om, at jeg får lov til at blive ved med at leve af noget, som jeg i høj grad egentlig betegner som min hobby. Jeg drømmer om at kunne blive ved med at gøre mit bedste.

Hvis jeg vandt den store gevinst i lotto, så ville jeg…

Løbe en æresrunde rundt om huset skrigende. Det kommer nok nogenlunde til at lyde,som da Peter Reichardt i filmen Zappa fik klaustrofobi, da han lå under en presenning. Det er mit bedste bud på min reaktion. Dagen efter ville jeg styrte ud og købe en meget dyr grusgrav – stadig i en pinlig jubelrus. Derefter ville jeg tage imod Danske Spils tilbud om økonomisk rådgivning….Man bliver ikke lykkelig af at være rig, har jeg hørt, men jeg ville nu gerne prøve det alligevel…

Kategori: Studievært